Amsterdamse huizenprijzen opnieuw door plafond

Door op 16 Augustus 2024

Zagen we in het eerste kwartaal recordprijzen op de Amsterdamse woningmarkt, het tweede kwartaal deed daar nog een flinke schep bovenop. Er lijkt maar geen einde te komen aan de prijzenslag. Wat betekent dat voor uw woonplannen? Onze kantooreigenaar en makelaar Ton Coffeng legt uit hoe u met onze Woning Waarde Adviesdagen de (over)waarde van uw woning kunt achterhalen. En wat u ermee kunt doen.

Meer woningen op de markt

Ton: “In het eerste kwartaal leek het woningaanbod wat op te drogen. Maar dat werd in het tweede kwartaal ruimschoots goed gemaakt. Dit kwam vooral doordat veel verhuurders hun huurpanden op de markt brachten vanwege tegenvallende rendementen door de nieuwe Wet betaalbare huur. Ook vermoeden we dat veel verkopers het tweede kwartaal zagen als een gunstig moment om de recordprijzen van het eerste kwartaal te cashen. Daarnaast is de lente sowieso het seizoen bij uitstek om een woning te verkopen.”

Nieuw record

“De toename van woningen in de verkoop heeft geen dempend effect gehad op de Amsterdamse huizenprijzen in het tweede kwartaal. In tegendeel. De prijzen schoten opnieuw omhoog. Sterker nog, we hebben sinds zeven jaar nog nooit zulke hoge woningprijzen gezien in de regio Groot Amsterdam. Dit komt onder andere door de aanhoudende krapte op de woningmarkt in combinatie met de stabiele hypotheekrente, gestegen lonen en betere financierbaarheid. De huizenprijzen zijn in het tweede kwartaal met maar liefst 7 procent gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal. De middelste (mediane) prijs lag rond de 6 ton en steeg daarmee met 17 procent. Da’s behoorlijk fors, we kunnen wel spreken van een nieuw record. ”

Doorstromers pakken winst

“Economisch hebben we in Nederland behoorlijk de wind in de zeilen. En dat zie je direct terug op de woningmarkt. Door toenemend consumentenvertrouwen wordt er meer gekocht, zo ook woningen. Vooral doorstromers pakken hun winst en benutten hun overwaarde voor een groter, mooier of beter gelegen woning. Of ze kiezen juist voor een woning met een lagere prijs om hun overwaarde te cashen. Dat kan binnen de stad. Maar we zien ook een trek naar buiten de stad voor meer ruimte tegen minder kosten. Vooral de omgevingen van Purmerend, Hoorn en ‘t Gooi zijn populaire bestemmingen voor vertrekkende Amsterdammers.”

Overwaarde benutten

“Naast verhuizen is er nog veel meer wat u kunt doen met de overwaarde van uw woning. Denk aan verduurzamen, verbouwen of verzilveren als aanvulling op uw pensioen. Tijdens onze Woning Waarde Adviesdagen van 24 t/m 29 augustus komt u daar alles over te weten. Een van onze makelaars komt dan bij u langs en bepaalt de waarde van uw woning aan de hand van prijsbepalende factoren. Daarvoor krijgt u een gratis Woning Waarde Adviesrapport met maatwerk advies over het benutten van de waarde van uw woning.”

Meld u aan voor de Woning Waarde Adviesdagen

De huizenprijzen blijven maar stijgen in Amsterdam. Wilt u weten wat úw huis waard is? Meld u aan voor de Woning Waarde Adviesdagen 24 t/m 29 augustus. Dan ontdekt u de (over)waarde van uw woning. En wat u ermee kunt doen.

Lees ook:
Actuele woningmarktcijfers Amsterdam Q2 2024
Nieuw record Amsterdamse huizenprijzen
Woning Waarde Adviesdagen. Meld u aan en ontvang een gratis Woning Waarde Adviesrapport
5 tips om de waarde van uw woning te verhogen
Amsterdamse woningmarkt weer volop in beweging

Meer weten?

Wilt u meer weten over de koop of verkoop van uw woning in Amsterdam? Maak een afspraak met onze makelaars voor een oriënterend gesprek over onze makelaarsdiensten. Bel of e-mail naar:
+31 (0)20 333 11 10
amsterdam@makelaarsvan.nl

Naar boven