Een huis kopen met makelaar én hypotheekadviseur

Door op 30 September 2024

In de overspannen woningmarkt van Amsterdam is het kopen van een huis inmiddels een behoorlijke uitdaging geworden. Het aanbod is klein, de prijzen zijn hoog en er zijn veel kapers op de kust. Toch zijn er nog kansen. Een daarvan is kopen in een combinatie van makelaar en hypotheeadviseur. Dat kan het verschil uitmaken tussen een succesvolle aankoop en een gemiste kans. Wij werken dan ook graag samen met onze financiële partners Edwin Bitter en Caner Akgün van Huis & Hypotheek, bij ons in het kantoor. Zij zien 6 voordelen waardoor de kans op uw droomwoning aanzienlijk groter wordt.

Complexe hypotheekmarkt

Edwin Bitter: "De hypotheekmarkt is complex en kent een groot aantal aanbieders en producten die ook nog eens continu veranderen. Onze taak als hypotheekadviseurs is om de financiële situatie van de klant helder te krijgen en hen door het doolhof van mogelijkheden te leiden. We werken nauw samen met Makelaars van Amsterdam, zodat we gezamenlijk kunnen zorgen dat de klant precies weet wat financieel haalbaar is.”

Efficiënt zoekproces

“Wanneer een klant nog geen hypotheekadviseur heeft, verwijst de makelaar hen naar ons. Vanaf dat moment bepalen wij het financiële plaatje, zonder dat de details direct teruggekoppeld worden aan de makelaar. De makelaar weet echter wel precies binnen welk budget de klant moet blijven, wat het zoekproces veel gerichter en efficiënter maakt."

Sterke positie

Caner: "Wij kunnen de klant van begin tot eind begeleiden. Als wij een klant hebben geadviseerd, kunnen de makelaars met vertrouwen een bod uitbrengen, omdat ze weten dat de klant goed is voor zijn geld. Dit geeft hen een sterke positie in onderhandelingen, vooral in een concurrerende markt. De samenwerking zorgt er ook voor dat we eventuele hobbels in het proces snel en efficiënt kunnen oplossen, wat uiteindelijk in het voordeel van de klant werkt. Met deze korte lijntjes besparen we tijd en voorkomen we onnodige vertragingen in het aankoopproces."

6 voordelen van een makelaar - hypotheekadviseur combinatie

Edwin en Caner onderscheiden 6 voordelen van een huis kopen in Amsterdam in combinatie van een makelaar en hypotheekadviseur:

  1. Financiële zekerheid
    Een van de grootste voordelen van het werken met zowel een makelaar als een hypotheekadviseur is de financiële zekerheid die u krijgt. Voordat u begint met huizen bezichtigen, weet u precies wat uw budget is. Uw hypotheekadviseur zorgt ervoor dat u een realistisch beeld heeft van uw financiële mogelijkheden, terwijl uw makelaar deze informatie gebruikt om geschikte woningen voor u te vinden.
  2. Snel schakelen
    De Amsterdamse woningmarkt staat bekend om zijn snelheid en competitiviteit. Wanneer u de perfecte woning vindt, is het essentieel om snel te kunnen handelen. Met een hypotheekadviseur aan uw zijde heeft u al een voorsprong. U weet immers al wat u kunt lenen en onder welke voorwaarden. Dit stelt uw makelaar in staat om direct een sterk en onderbouwd bod uit te brengen.
  3. Optimale biedingsstrategie
    De combinatie van een makelaar en hypotheekadviseur leidt tot de beste biedingsstrategie. Uw makelaar kent de markt en weet wat een realistisch bod is. Uw hypotheekadviseur zorgt ervoor dat u binnen uw financiële grenzen blijft. Samen kunnen zij een strategie ontwikkelen die uw kansen maximaliseert zonder uw financiële gezondheid in gevaar te brengen.
  4. Verantwoord overbieden
    In de huidige overspannen woningmarkt van Amsterdam is overbieden vaak onvermijdelijk. Echter, het is cruciaal om dit verantwoord te doen. Uw hypotheekadviseur kan precies aangeven hoeveel ruimte u heeft om te overbieden zonder in de financiële problemen te komen. Uw makelaar gebruikt deze informatie om strategisch te bieden en uw kansen te vergroten.
  5. Efficiënt huizenjagen
    Door de nauwe samenwerking tussen uw makelaar en hypotheekadviseur wordt het zoekproces veel efficiënter. U verspilt geen tijd aan het bekijken van huizen die buiten uw budget vallen. In plaats daarvan concentreert u zich alleen op woningen die daadwerkelijk binnen uw bereik liggen.
  6. Minder stress
    Het kopen van een huis in Amsterdam kan een stressvolle ervaring zijn. Door samen te werken met professionals die elkaar kennen en vertrouwen, wordt een groot deel van deze stress weggenomen. U weet dat u in goede handen bent en dat alle aspecten van de aankoop worden beheerd door experts.

Het kopen van een woning in Amsterdam met de hulp van zowel een makelaar als een hypotheekadviseur kent grote voordelen. Van financiële zekerheid tot stressvermindering, deze samenwerking vergroot uw kansen op het vinden en kopen van uw droomhuis aanzienlijk. In de competitieve Amsterdamse woningmarkt kan dit het verschil maken tussen teleurstelling en succes.

Staat u op het punt om een huis te kopen in Amsterdam? Maak een afspraak met een van onze makelaars voor een gratis hypotheekadviesgesprek. In een oriënterend gesprek met onze makelaar en hypotheekadviseur komt u alles te weten over uw kansen op de woningmarkt van Amsterdam.


Lees ook:
Amsterdamse huizenprijzen opnieuw door plafond
10 tips voor een succesvolle huizenjacht
Huis kopen? Met deze 7 tips voorkomt u een kat in de zak
Onafhankelijk advies voor de hypotheek die bij u past
Alle blogs van onze makelaars

Meer weten?

Wilt u meer weten over de koop of verkoop van uw woning in Amsterdam? Maak een afspraak met onze makelaars voor een oriënterend gesprek over onze makelaarsdiensten. Bel of e-mail naar:
+31 (0)20 333 11 10
amsterdam@makelaarsvan.nl

Naar boven