Nieuw record Amsterdamse huizenprijzen

Door op 17 Juli 2024

De huizenprijzen in Groot-Amsterdam blijven stijgen en hebben onlangs een nieuw record bereikt. Met een gemiddelde verkoopprijs van 525.000 euro voor bestaande woningen is de markt volop in beweging. Wat betekent dit voor kopers en verkopers? Onze makelaar en kantooreigenaar Ton Coffeng legt uit welke kansen en uitdagingen er zijn op de Amsterdamse woningmarkt van vandaag.

Gezonde economie

Ton: “Nog nooit zijn de prijzen op de Amsterdamse woningmarkt zo hoog geweest als in het afgelopen kwartaal. En die stijgende trend lijkt door te zetten. Voor kopers kan dit op het eerste gezicht ontmoedigend lijken. Toch zijn er ook positieve aspecten om rekening mee te houden. De woningmarkt is robuust en dynamisch, wat wijst op een gezonde economie. Bovendien is de financierbaarheid van woningen nog steeds goed. Banken zijn bereid hypotheken te verstrekken aan mensen met een stabiel inkomen en een goede kredietscore. Dit biedt meer mogelijkheden voor wie een huis wilt kopen in Amsterdam.”

Meer kopers

“Een ander gunstig aspect is de stijging van inkomens. Hierdoor kunnen meer mensen zich een huis veroorloven, wat het consumentenvertrouwen verhoogt en zorgt voor een grotere groep potentiële kopers op de markt. Daarnaast worden huizen in Groot-Amsterdam gemiddeld binnen 30 dagen verkocht. Dit snelle tempo kan voordelig zijn voor kopers die op zoek zijn naar een vlotte overgang naar hun nieuwe woning.”

Verkopers zijn spekkopers

“Voor verkopers zijn de huidige marktomstandigheden bijzonder gunstig. Met de gemiddelde verkoopprijs op een recordhoogte is dit een uitstekende tijd om een huis te verkopen in Amsterdam. De kans is groot dat u een goede prijs voor uw woning krijgt. De snelheid waarmee woningen verkocht worden, betekent minder tijd op de markt en minder onzekerheid. Dit kan helpen om de stress van het verkoopproces te verminderen.”

Stevig overbieden

“Een interessant fenomeen in Groot-Amsterdam is het overbieden. Voor woningen die binnen een kwartaal verkocht worden, wordt gemiddeld 5 procent meer betaald dan de vraagprijs. Dit kan de uiteindelijke verkoopopbrengst aanzienlijk verhogen.

Nieuwe kansen in nieuwbouw

“Naast de markt voor bestaande woningen, laat ook de nieuwbouwmarkt positieve signalen zien. Met een stabiele gemiddelde prijs van 475.000 euro voor nieuwbouwwoningen zijn er kansen voor zowel kopers als verkopers. De prijzen van nieuwbouwwoningen zijn al ruim anderhalf jaar stabiel. Dit biedt kopers zekerheid over hun investering en verkopers een stabiele markt om hun projecten te verkopen. Ook is de verkoop van nieuwbouwwoningen aanzienlijk gestegen, wat aangeeft dat er weer vraag is. Dit kan leiden tot meer nieuwbouwprojecten en een ruimer aanbod op de markt. Voor kopers die moeite hebben een geschikte bestaande woning te vinden, kan nieuwbouw een aantrekkelijk alternatief zijn.”

Samenvattend kunnen we stellen dat hoewel de stijgende huizenprijzen uitdagingen met zich meebrengen, er ook volop kansen zijn. Voor kopers is het belangrijk om goed voorbereid te zijn en te profiteren van de huidige financieringsmogelijkheden. Voor verkopers is dit een uitstekende tijd om te profiteren van de hoge prijzen en snelle verkoopprocessen. De nieuwbouwmarkt biedt een stabiel alternatief voor zowel kopers als verkopers. Met de juiste strategie en een positieve instelling kunnen zowel kopers als verkopers succesvol navigeren door deze dynamische markt in Groot-Amsterdam.

Wilt u weten hoeveel uw huis in Amsterdam in waarde is gestegen? Doe onze gratis Online Waardebepaling en ontvang direct een indicatie van de actuele waarde van uw woning. Of maak een afspraak voor een Gratis Waardebepaling voor een meer specifieke indicatie. Een van onze makelaars komt bij u langs en stelt binnen 20 minuten de waarde van uw woning vast.

Lees ook: 
5 tips om de waarde van uw woning te verhogen
Amsterdamse woningmarkt weer volop in beweging
Deskundig advies voor de juiste vraagprijs
Kies de beste waardebepaling voor uw situatie
Alle blogs van onze makelaars

Meer weten?

Wilt u meer weten over de koop of verkoop van uw woning in Amsterdam? Maak een afspraak met onze makelaars voor een oriënterend gesprek over onze makelaarsdiensten. Bel of e-mail naar:
+31 (0)20 333 11 10  
amsterdam@makelaarsvan.nl

Naar boven